contact

about

photo

pictures

video

video

video

my car

contact

contact

ABOUT

Q-racing is opgezet door Quint Engel, kortweg 'Q'. Quint is al sinds jongs af aan actief in de autosport. Op zevenjarige leeftijd is hij begonnen met karting. Na in de kartsport verschillende successen te hebben behaalt maakt hij de overstap naar de autosport. Op zestienjarige leeftijd rijdt Quint zijn eerste autorace in de Citroën Saxo Cup. Inmiddels is Q deelnemer geweest bij verschillende autoraces. Van de Toyota Yaris Cup, Seat Cupra cup en verschillende Europese 24 uurs races tot het prestigieuze en indrukwekende Dutch GT4.

Op zijn 14-jarige leeftijd gaat Quint van start in de autosport. Hij doet twee achtereenvolgende jaren mee aan verschillende coureursopleidingen en neemt op de leeftijd van 16 jaar voor het eerst deel aan een autorace, in de Citroën Saxo Cup. De resultaten waren wisselend, maar het was zeker een goed leerjaar. Na dit seizoen heeft Quint een aantal jaren geracet in de Toyota Yaris Cup. Hier heeft hij meerdere podiumplaatsen behaald en wordt in zijn beste jaar uiteindelijk vijfde in het kampioenschap. Daar had meer ingezeten, maar er werd één race gemist en het resultaat was daar dus ‘zero’. Vervolgens heeft Quint meerdere races gereden in de VW Golf V 1.9TDI en in de Seat Ibiza Endurance Cup. Ook in deze endurance races (van 4 tot 12 uur) zijn er meerdere podiumplaatsen en overwinningen behaald. In 2007 en 2008 neemt Quint samen met Dennis de Groot deel aan de Seat Ibiza Cupra Cup en de Tourwagen Diesel Cup. De resultaten waren hier zeer bevredigend, meerdere podiumplaatsen zorgden uiteindelijk tot een keurige derde plaats in het kampioenschap.

2009 is voor Quint het jaar van de GT4, de koningklasse van de Nederlandse autosport. De auto; een Ginetta G50, achterwiel aangedreven en 300pk onder de motorkap. Een ervaring om nooit te vergeten zegt Quint, echt onwijs gaaf! Elke ronde geeft een enorme kick. Ook de resultaten vallen niet tegen. Meerdere podiumplaatsen in het Gentlemen klassement zorgde hier uiteindelijk voor het kampioenschap.

youtube youtube youtube youtube